skip to Main Content

Danske Unge i Berlin

Det sker ...

No Events

Anbefaler i øvrigt

No Events

Vi er et skønt mix af unge mellem 18 og 30-40 år. Det handler mest om livssyn og lysten til at give og dele som gør at vi finder det attraktivt at være en del af et ungt miljø.

Vores hovedarrangement er ‘Ung dansker i Berlin’ og der deltager mellem 35-45 personer og mange gange flere. For os drejer det sig om indholdet og ikke antal deltagere.

Du skal kunne komme og være en del af gruppe. Møde ligesindede, som er samme sted i livet som dig.

Vi ved at i ikke er rejst til Berlin for at hænge ud med danskere. Men fra tid til anden er det bare dejligt at møde forståelse.

Vi er en Dansk / Dansk-Berlins forening med fokus på at give Danske unge et sted at komme til og spørge og møde andre unge som er på vej mod Tyskland.

Initiativet er fuldt fungerende og er har over de fire år som det har fungeret været besøgt af omkring 300 danske unge og er primært arrangeret over Facebook via gruppen: ’Ung dansker i Berlin’. Der læser omkring 1100 unge med i kommende aktiviteter og hvad der måtte komme af jobopslag fra Berlins mange virksomheder som søger dansk talende medarbejdere.

Som det er nu, afholdes der 12 arrangementer om året og vi assisterer ca. 6-8 af Christianskirkens arrangementer med frivillige kræfter. Der deltager mellem 35 og 45 til hvert arrangement. De unge betaler omkring 30 kroner for et solidt måltid mad.

Vi deltager tillige med de øvrige danske foreninger i Berlin til de arrangementer som holdes for danskere i Berlin.

Vi ønsker ikke bare at være et tilbud for danskere som kommer fra Danmark. Vi åbner også dørene for de unge som kommer fra det Slesvigske danske mindretal. Der er allerede et par danske unge forbi, som deltagende til arrangementerne. Vi vil gerne være et sted hvor de kan komme og holde liv i det danske og få et dansk netværk. Vi ved det tager tid at opbygge et ry, men det skal nok komme med tiden og når vi bliver mere italesat i det Sydslesvigske.

Foreningens primære formål er at være almennyttigt og være i stand til at hjælpe danske unge med deres spørgsmål og give dem hjælp til selvhjælp til bl.a. at komme over de naturlige forskelle som der er mellem to landes praksisformer i offentlig administration, til at finde bolig og job. Kort fortalt, vi vil være der hvor man kan komme til hvis man har problemer med det fundamentale.

Foreningen har fra august 2015 overtaget en lejlighed og råder nu over to værelser til udlejning. Desuden er der mulighed for at spørge efter nødovernatning hvis man af den ene eller den anden grund ikke har et sted at sove og ens muligheder er udtømte for at finde overnatning af anstændig slags.

Lejligheden udlejes fortrinsvis til praktikanter som er i Berlin for at arbejde for foreningen. I de perioder hvor der ikke er en praktikanter til at leje, lejers der til andre.2016-03-28-17.04.48

Hvis du bor i lejligheden skal du bidrage til forenings drift ved at deltage som hjælper til den månedenlige ‘Ung dansker i Berlin’ arrangement. Der er vi sammen om at lave mad til de 25-35 danske unge som kommer og bagefter hjælpe med at få det hele vasket op og på plads igen. Det sker første fredag i måneden mellem 16 og 22.
Det er helt afslappet og hyggeligt, men det er en opgave som vi løfter i fællesskab og du er ikke alene om opgaven.

Der er godt fælles køkken og badeværelse. Der er vaskemaskine og opvaskemaskine i lejligheden.

Er du interesseret i at leje et værelse eller nødovernatning, så skriv en besked til :
https://www.facebook.com/Peter.Vogt.DK

Hvis vi ikke har noget ledigt så ved vi rigtig ofte hvor der kan søges.

Vilkår for at leje:

* Lejen for værelset er 475 euro og depositummet er 950 euro.
* Altid kunne hjælpe 1. fredag i måneden fra kl. 16 til 22.
* Kunne dele køkken og bad.
* Holde orden omkring dig og bære affald ned.
* Løbende tage din del af rengøringen, fællesrengøring hver søndag og nogle gange lidt mere efter de andre.
* Lejers overnattende gæster på eget værelse betaler 10 euro pr. nat.2016-03-28-17.13.17
* Nødovernatning koster 15 euro pr nat, inkl. rent sengetøj og håndklæde.
* Huslejen er senest overført sidste hverdag i måneden.
* Halvdelen af depositummet er overført senest 1 måned før indflytning og den restende halvdel inden indflytning sammen med huslejen.
* Acceptere ordensreglementet for ejendommen.
* Lejligheden er 100% røgfri – også ud af diverse vinduer.
* Der må ikke bores i væggene.

Ordensregler (tyske regler for leje)
– Stilletimer alle dage mellem 13.00 til 15.00, 22.00 til 07.00, & HELE søndagen.
– Ingen tøjvask, høj musik, fest etc. i stilletimerne.

Aktiviteter i Danmark

Foreningen mener at der er alt for lidt oplysning om fordelene ved at rejse til Berlin. En dejlig by og tæt på Danmark. Tyskland er Danmarks største partner i forhold til samhandel og på trods af at vi har tillært os at Tysk er et uattraktivt og unuanceret sprog. Så mener vi det modsatte. Den tyske kultur er stærk og sprogligt meget mere overbærende end nogen tysklærer du nogensinde har været i nærheden af. Tyskerne tilgiver fejl og mangler i sproget, så længe at de kan mærke at du prøvet.

Hvis en kan leve med at tjene lidt mindre i starten, så er der gode jobmuligheder i Tyskland. Der er også bedrelønnet danske arbejdspladser i Berlin og den lavere løn kompenseret ofte af oplevelser. Vi vil opfordre til at rejse ud og blive en del af det tyske.

Vi vil derfor være deltagende i debatten om reduktionen af tyskundervisningen i folkeskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Det som vi skal i forhold til vores vedtægter er:

Oplyse om muligheden for at arbejde, studere eller være Au Pair i Berlin.

Rådgive og afholde netværks arrangementer for danske unge som vil til Berlin.
Det gør vi ved at være tilstede på Facebook. Svare mails med spørgsmål om vilkår og give gode råd til hvordan man kommer bedst afsted.

Vi vil også benytte vores danske base til at påvirke politikerne til at fokusere på at det er værd at investere i reelle forenings organiserede sociale aktiviteter for unge i udlandet og at politikerne skal finde midlerne hvor de er til rådighed og måske allerede i dag uddeles.

Vi arbejder på at at finde fysisk fodfæste fysisk i Danmark og håber at dette bliver muligt i det kommende år.

Bestil et foredrag

Vi har efterhånden god erfaring med at møde unge på studietur i Berlin til et oplæg om hvad det vil sige at være bosiddende i Berlin. Vi er en selvstændig forening og vores økonomi er afhængig af bidrag gennem vores aktiviteter, derfor er prisen også sat, så der efterlades et lille overskud til foreningen.

Send os en mail og hør nærmere: foredrag@danskeunge.dk

2½ times besøg i Berlin:

Kl. 10-12.30 eller 13-15.30. Det er normalt de besøgstider som fungerer bedst. Ikke bare for os, men også for de unge. Det drejer sig om at de skal have noget ud af at høre om Berlin.

Der deltager normalt 2-3 i et oplæg om at være dansk i Berlin. En fra byens danske kirke – Christianskirken, en fra Danske unge i Berlin og så en ung som kun har været i Berlin i kort tid. Det giver et spændende miks af det etablerede, viden og oplevelsen af at være ny i en spændende by.

Sammen dækker vi informationer om Berlin bredt og tager imod spørgsmål og svarer så godt vi kan undervejs. Hvis kirkens præst har tid, så deltager hun som regel gerne eller kikker ud og hilser på.

Undervejs byder vi på kaffe/the, et stykke brød med ost og syltetøj og/eller noget kage. Det plejer at være et godt med en pause og en mulighed for eleverne til at stille de spørgsmål som de ikke gør undervejs.

Anden halvdel plejer at være den unge som i modsætning til os to andre ikke har været i byens så længe. Det giver for eleverne et meget ægte indtryk af det her er rigtigt og kunne være mig. De unge har en gang i mellem også anden opfattelse af tingene end os lidt mere etablerede.

Rent praktisk så kan i komme med 20 til 80 deltagere. Det foregår det i Christianskirken, Brienner Strasse 12, 10713 Berlin. Byens eneste danske ejendom (udover ambassaden). Kirken leverer de praktiske ydelser og kordinerer besøget med Danske unge i Berlin. Kirken tager 250 euro for alt det praktiske og Danske unge i Berlin tager 100 euro for at komme.

Som en fantastisk bonus, så ligger Christianskirken lige ved siden af Berlins ældste Moske og vi har et godt samarbejde med dem. Vi kan evt. spørge om der er nogle hjemme til at åbne døren, hvis i har lyst til at kikke ind på vejen videre.

SAMSUNG CSC

Oplæg i Danmark:

Siden arrangementet har været afholdt i et par år. Så har vi efterhånden et netværk af unge som er rejst hjem til Danmark igen. Dem trækker vi på når der skal holdes et oplæg rundt om i Danmark. Et oplæg er normalt en del af noget større. En temadag om fremtiden, danskere i udlandet eller meningsfyldte sabbatår.

Vi drejer et oplæg så det passer til jeres skole/institution og det er godt hvis lærerne har tænkt lidt over hvad eleverne nok gerne vil høre om. Det er trods alt jer som kender dem bedst.

Hvis det er muligt, så kommer vi gerne to ud til skolen og fortæller om at være ung dansker i Berlin. Hvad kan man forvente at møde hernede og hvad kræver det for at tage afsted. Hvorfor er det sundt at bruge et år på at slippe Danmark og hvad er forskellene mellem Danmark og Tyskland.

Når vi først er kommet ud på skolen, så haster det ikke med at komme hjem igen. Så det er godt at tidspunktet er valgt, så eleverne kan møde os bagefter til de gode spørgsmål. Dem som de ikke tør stille når deres kammerater lytter på. Det tager vi os gerne tid til.

Samlet koster et besøg i Danmark 2000 kr for et besøg. Der kan betales kontant ved besøget eller ved bankoverførsel.

Reklamer og opslag for virksomheder

Kære virksomhed som har brug for vores hjælp – vi har også brug for din !

Vi er en lille privat forening. Vi driver 2 Facebook sider og svarer 6-10 Emails om dagen. Det forbruger ca. 1½-2 time dagligt. Helt frivilligt hjælper vi danske unge som gerne vil til Berlin og vi sender dem også meget gerne i jeres retning når de spørger til hvor der er arbejde.

Men vi sætter også pris på at fornemme at i som virksomheder – som efterfølgende tjener penge på vores frivillige hjælpsomhed – faktisk også er bidragende økonomisk til at holde en frivillig forening som Danske unge i Berlin på benene.

Vores tilbud til jer:

5 dages opslag på Ung dansker i Berlin med reklamer = 40-60 euro – ses af ca. 4000-6000 unge – primært i Danmark.

10 dages opslag på Ung dansker i Berlin med reklamer = 80-120 euro – ses af ca. 8000-14000 unge – primært i Danmark.

Extra boost = nå længere ud, til flere, hurtigere!

Hvorfor vælge en længere periode = gentagen eksponering af budskabet. Måske vælger de unge stadigvæk ikke at arbejde hos jer. Men måske kontakter de jer næste gang de mangler et job. Måske henviser de en veninde eller kammerat som er på vej. Berlin er en meget lille by og sikkert er det at det altid giver positive points at bidrage til det lokale foreningsmiljø.

Formand
Peter Vogt Jensen – valgt indtil 2016 – peter A danskeunge.dk

Næstformand
Mette Dencker – valgt indtil 2016

Medlemmer
Rikke Loiborg – valgt indtil 2015 – Sekretær
Mads Nordestgaard – valgt indtil 2015 – Kasser
Kasper Ravn – valgt indtil 2015

Suppleanter
Linette Vestergaard
Thor Jensen

Revisor
Jens Nielsen

Praktisk info:
Postadresse:
Danske unge i Berlin
C/O Vogt Jensen
Reventlowsgade 18, 3th
1651 København

Konto- og CVR nummer:

Reg.nr: 0000 Kontonummer: 0000000000

CVR: DK36178914

Om os

Vi er et skønt mix af unge mellem 18 og 30-40 år. Det handler mest om livssyn og lysten til at give og dele som gør at vi finder det attraktivt at være en del af et ungt miljø.

Vores hovedarrangement er ‘Ung dansker i Berlin’ og der deltager mellem 35-45 personer og mange gange flere. For os drejer det sig om indholdet og ikke antal deltagere.

Du skal kunne komme og være en del af gruppe. Møde ligesindede, som er samme sted i livet som dig.

Vi ved at i ikke er rejst til Berlin for at hænge ud med danskere. Men fra tid til anden er det bare dejligt at møde forståelse.

Vi er en Dansk / Dansk-Berlins forening med fokus på at give Danske unge et sted at komme til og spørge og møde andre unge som er på vej mod Tyskland.

Initiativet er fuldt fungerende og er har over de fire år som det har fungeret været besøgt af omkring 300 danske unge og er primært arrangeret over Facebook via gruppen: ’Ung dansker i Berlin’. Der læser omkring 1100 unge med i kommende aktiviteter og hvad der måtte komme af jobopslag fra Berlins mange virksomheder som søger dansk talende medarbejdere.

Som det er nu, afholdes der 12 arrangementer om året og vi assisterer ca. 6-8 af Christianskirkens arrangementer med frivillige kræfter. Der deltager mellem 35 og 45 til hvert arrangement. De unge betaler omkring 30 kroner for et solidt måltid mad.

Vi deltager tillige med de øvrige danske foreninger i Berlin til de arrangementer som holdes for danskere i Berlin.

Vi ønsker ikke bare at være et tilbud for danskere som kommer fra Danmark. Vi åbner også dørene for de unge som kommer fra det Slesvigske danske mindretal. Der er allerede et par danske unge forbi, som deltagende til arrangementerne. Vi vil gerne være et sted hvor de kan komme og holde liv i det danske og få et dansk netværk. Vi ved det tager tid at opbygge et ry, men det skal nok komme med tiden og når vi bliver mere italesat i det Sydslesvigske.

Foreningens primære formål er at være almennyttigt og være i stand til at hjælpe danske unge med deres spørgsmål og give dem hjælp til selvhjælp til bl.a. at komme over de naturlige forskelle som der er mellem to landes praksisformer i offentlig administration, til at finde bolig og job. Kort fortalt, vi vil være der hvor man kan komme til hvis man har problemer med det fundamentale.

Facebook
Værelser til leje

Foreningen har fra august 2015 overtaget en lejlighed og råder nu over to værelser til udlejning. Desuden er der mulighed for at spørge efter nødovernatning hvis man af den ene eller den anden grund ikke har et sted at sove og ens muligheder er udtømte for at finde overnatning af anstændig slags.

Lejligheden udlejes fortrinsvis til praktikanter som er i Berlin for at arbejde for foreningen. I de perioder hvor der ikke er en praktikanter til at leje, lejers der til andre.2016-03-28-17.04.48

Hvis du bor i lejligheden skal du bidrage til forenings drift ved at deltage som hjælper til den månedenlige ‘Ung dansker i Berlin’ arrangement. Der er vi sammen om at lave mad til de 25-35 danske unge som kommer og bagefter hjælpe med at få det hele vasket op og på plads igen. Det sker første fredag i måneden mellem 16 og 22.
Det er helt afslappet og hyggeligt, men det er en opgave som vi løfter i fællesskab og du er ikke alene om opgaven.

Der er godt fælles køkken og badeværelse. Der er vaskemaskine og opvaskemaskine i lejligheden.

Er du interesseret i at leje et værelse eller nødovernatning, så skriv en besked til :
https://www.facebook.com/Peter.Vogt.DK

Hvis vi ikke har noget ledigt så ved vi rigtig ofte hvor der kan søges.

Vilkår for at leje:

* Lejen for værelset er 475 euro og depositummet er 950 euro.
* Altid kunne hjælpe 1. fredag i måneden fra kl. 16 til 22.
* Kunne dele køkken og bad.
* Holde orden omkring dig og bære affald ned.
* Løbende tage din del af rengøringen, fællesrengøring hver søndag og nogle gange lidt mere efter de andre.
* Lejers overnattende gæster på eget værelse betaler 10 euro pr. nat.2016-03-28-17.13.17
* Nødovernatning koster 15 euro pr nat, inkl. rent sengetøj og håndklæde.
* Huslejen er senest overført sidste hverdag i måneden.
* Halvdelen af depositummet er overført senest 1 måned før indflytning og den restende halvdel inden indflytning sammen med huslejen.
* Acceptere ordensreglementet for ejendommen.
* Lejligheden er 100% røgfri – også ud af diverse vinduer.
* Der må ikke bores i væggene.

Ordensregler (tyske regler for leje)
– Stilletimer alle dage mellem 13.00 til 15.00, 22.00 til 07.00, & HELE søndagen.
– Ingen tøjvask, høj musik, fest etc. i stilletimerne.

Aktiviteter i Danmark

Aktiviteter i Danmark

Foreningen mener at der er alt for lidt oplysning om fordelene ved at rejse til Berlin. En dejlig by og tæt på Danmark. Tyskland er Danmarks største partner i forhold til samhandel og på trods af at vi har tillært os at Tysk er et uattraktivt og unuanceret sprog. Så mener vi det modsatte. Den tyske kultur er stærk og sprogligt meget mere overbærende end nogen tysklærer du nogensinde har været i nærheden af. Tyskerne tilgiver fejl og mangler i sproget, så længe at de kan mærke at du prøvet.

Hvis en kan leve med at tjene lidt mindre i starten, så er der gode jobmuligheder i Tyskland. Der er også bedrelønnet danske arbejdspladser i Berlin og den lavere løn kompenseret ofte af oplevelser. Vi vil opfordre til at rejse ud og blive en del af det tyske.

Vi vil derfor være deltagende i debatten om reduktionen af tyskundervisningen i folkeskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Det som vi skal i forhold til vores vedtægter er:

Oplyse om muligheden for at arbejde, studere eller være Au Pair i Berlin.

Rådgive og afholde netværks arrangementer for danske unge som vil til Berlin.
Det gør vi ved at være tilstede på Facebook. Svare mails med spørgsmål om vilkår og give gode råd til hvordan man kommer bedst afsted.

Vi vil også benytte vores danske base til at påvirke politikerne til at fokusere på at det er værd at investere i reelle forenings organiserede sociale aktiviteter for unge i udlandet og at politikerne skal finde midlerne hvor de er til rådighed og måske allerede i dag uddeles.

Vi arbejder på at at finde fysisk fodfæste fysisk i Danmark og håber at dette bliver muligt i det kommende år.

Bestil et foredrag

Bestil et foredrag

Vi har efterhånden god erfaring med at møde unge på studietur i Berlin til et oplæg om hvad det vil sige at være bosiddende i Berlin. Vi er en selvstændig forening og vores økonomi er afhængig af bidrag gennem vores aktiviteter, derfor er prisen også sat, så der efterlades et lille overskud til foreningen.

Send os en mail og hør nærmere: foredrag@danskeunge.dk

2½ times besøg i Berlin:

Kl. 10-12.30 eller 13-15.30. Det er normalt de besøgstider som fungerer bedst. Ikke bare for os, men også for de unge. Det drejer sig om at de skal have noget ud af at høre om Berlin.

Der deltager normalt 2-3 i et oplæg om at være dansk i Berlin. En fra byens danske kirke – Christianskirken, en fra Danske unge i Berlin og så en ung som kun har været i Berlin i kort tid. Det giver et spændende miks af det etablerede, viden og oplevelsen af at være ny i en spændende by.

Sammen dækker vi informationer om Berlin bredt og tager imod spørgsmål og svarer så godt vi kan undervejs. Hvis kirkens præst har tid, så deltager hun som regel gerne eller kikker ud og hilser på.

Undervejs byder vi på kaffe/the, et stykke brød med ost og syltetøj og/eller noget kage. Det plejer at være et godt med en pause og en mulighed for eleverne til at stille de spørgsmål som de ikke gør undervejs.

Anden halvdel plejer at være den unge som i modsætning til os to andre ikke har været i byens så længe. Det giver for eleverne et meget ægte indtryk af det her er rigtigt og kunne være mig. De unge har en gang i mellem også anden opfattelse af tingene end os lidt mere etablerede.

Rent praktisk så kan i komme med 20 til 80 deltagere. Det foregår det i Christianskirken, Brienner Strasse 12, 10713 Berlin. Byens eneste danske ejendom (udover ambassaden). Kirken leverer de praktiske ydelser og kordinerer besøget med Danske unge i Berlin. Kirken tager 250 euro for alt det praktiske og Danske unge i Berlin tager 100 euro for at komme.

Som en fantastisk bonus, så ligger Christianskirken lige ved siden af Berlins ældste Moske og vi har et godt samarbejde med dem. Vi kan evt. spørge om der er nogle hjemme til at åbne døren, hvis i har lyst til at kikke ind på vejen videre.

SAMSUNG CSC

Oplæg i Danmark:

Siden arrangementet har været afholdt i et par år. Så har vi efterhånden et netværk af unge som er rejst hjem til Danmark igen. Dem trækker vi på når der skal holdes et oplæg rundt om i Danmark. Et oplæg er normalt en del af noget større. En temadag om fremtiden, danskere i udlandet eller meningsfyldte sabbatår.

Vi drejer et oplæg så det passer til jeres skole/institution og det er godt hvis lærerne har tænkt lidt over hvad eleverne nok gerne vil høre om. Det er trods alt jer som kender dem bedst.

Hvis det er muligt, så kommer vi gerne to ud til skolen og fortæller om at være ung dansker i Berlin. Hvad kan man forvente at møde hernede og hvad kræver det for at tage afsted. Hvorfor er det sundt at bruge et år på at slippe Danmark og hvad er forskellene mellem Danmark og Tyskland.

Når vi først er kommet ud på skolen, så haster det ikke med at komme hjem igen. Så det er godt at tidspunktet er valgt, så eleverne kan møde os bagefter til de gode spørgsmål. Dem som de ikke tør stille når deres kammerater lytter på. Det tager vi os gerne tid til.

Samlet koster et besøg i Danmark 2000 kr for et besøg. Der kan betales kontant ved besøget eller ved bankoverførsel.

Reklamer og opslag for virksomheder

Reklamer og opslag for virksomheder

Kære virksomhed som har brug for vores hjælp – vi har også brug for din !

Vi er en lille privat forening. Vi driver 2 Facebook sider og svarer 6-10 Emails om dagen. Det forbruger ca. 1½-2 time dagligt. Helt frivilligt hjælper vi danske unge som gerne vil til Berlin og vi sender dem også meget gerne i jeres retning når de spørger til hvor der er arbejde.

Men vi sætter også pris på at fornemme at i som virksomheder – som efterfølgende tjener penge på vores frivillige hjælpsomhed – faktisk også er bidragende økonomisk til at holde en frivillig forening som Danske unge i Berlin på benene.

Vores tilbud til jer:

5 dages opslag på Ung dansker i Berlin med reklamer = 40-60 euro – ses af ca. 4000-6000 unge – primært i Danmark.

10 dages opslag på Ung dansker i Berlin med reklamer = 80-120 euro – ses af ca. 8000-14000 unge – primært i Danmark.

Extra boost = nå længere ud, til flere, hurtigere!

Hvorfor vælge en længere periode = gentagen eksponering af budskabet. Måske vælger de unge stadigvæk ikke at arbejde hos jer. Men måske kontakter de jer næste gang de mangler et job. Måske henviser de en veninde eller kammerat som er på vej. Berlin er en meget lille by og sikkert er det at det altid giver positive points at bidrage til det lokale foreningsmiljø.

Konstituering

Formand
Peter Vogt Jensen – valgt indtil 2016 – peter A danskeunge.dk

Næstformand
Mette Dencker – valgt indtil 2016

Medlemmer
Rikke Loiborg – valgt indtil 2015 – Sekretær
Mads Nordestgaard – valgt indtil 2015 – Kasser
Kasper Ravn – valgt indtil 2015

Suppleanter
Linette Vestergaard
Thor Jensen

Revisor
Jens Nielsen

Praktisk info:
Postadresse:
Danske unge i Berlin
C/O Vogt Jensen
Reventlowsgade 18, 3th
1651 København

Konto- og CVR nummer:

Reg.nr: 0000 Kontonummer: 0000000000

CVR: DK36178914

X
- Enter Your Location -
- or -
Back To Top
X
X